Wie ben ik

Ik ben Joanne Tempelman, GZ-psycholoog. Ik ben een nuchter en doortastend persoon. Oprecht nieuwsgierig en meelevend naar degene die ik ontmoet. Ik zie de ander als een gelijkwaardig en waardevol mens en ga graag op zoek naar de eigen kracht van de ander.  Uitgangspunten zijn herstelgerichtheid, positieve psychologie en het creëren van voorwaarden van waaruit iemand zich weer verder kan ontwikkelen.

Ik ben wetenschappelijk opgeleid, maar ik merk dat ik ook graag praktisch bezig ben. Waar dit eerder voelde als een conflict, zie ik het nu als twee krachten die ik graag bundel. Ik ben graag letterlijk en figuurlijk in beweging, haal rust en inspiratie uit de natuur en kijk het liefst met een holistische blik naar mensen. Je zult merken dat ik graag inspireer, maar ook een probleem zal afpellen tot de kern. Ik ontdek graag verbanden en wil verbinden. Ook onderzoek ik het liefst meer dan alleen maar een probleem. Een mens is zoveel meer (waard) dan dat.

Opleidingen:

  • 2005-2009 Pedagogische Wetenschappen
  • 2015-2017 GZ-psycholoog (postdoctoraal)
  • 2018-2019 Basis- en vervolgopleiding EMDR
  • 2022 opleiding tot Buitenpsycholoog

Werkervaring:

Ik ben als behandelaar en leidinggevende werkzaam geweest binnen de specialistische GGZ. Ik heb mij gespecialiseerd in autisme spectrum problematiek. Later is mijn expertise uitgebreid naar trauma, angst- en stemmingsproblematiek en identiteitsproblematiek. Ik heb eveneens in de revalidatie en in het onderwijs gewerkt. Ook heb ik voor een korte periode wetenschappelijk onderzoek verricht op de Radboud Universiteit.

Op dit moment werk ik naast mijn eigen praktijk als consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en geef ik als docent les aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (Pedagogische Wetenschappen) en voor de RCSW binnen de GZ-opleiding. Eveneens verzorg ik trainingen. Wil je hier meer over weten, check dan mijn portfolio.