Werkwijze

Aanmelding

Om jezelf aan te melden heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig.  Het is belangrijk dat hierop de reden van verwijzing staat en dat je je aan wilt melden voor de generalistische basis ggz.

Vul het contactformulier op deze website in, dan neem ik telefonisch contact met je op.

Intake

Na het eerste telefonisch contact plannen we een intakegesprek. Hierin maken we kennis met elkaar en verkennen we je hulpvraag. Ook maken we een plan van aanpak. Aan het eind van het gesprek bepalen we samen of we inderdaad de behandeling gaan starten. Je bent helemaal vrij om aan te geven of je een behandeling bij mij ziet zitten. Andersom geef ik vanuit mijn ervaring en expertise aan of ik jouw hulpvraag inderdaad kan behandelen.

Behandeling

Behandeling is mogelijk in verschillende vormen. Meestal zijn de sessies eens per week of eens per twee weken en afwisselend buiten, binnen en/of eventueel online. De duur van het hele behandeltraject is altijd op maat, maar je kunt uitgaan van 4-6 maanden tot een jaar.

Mijn behandelingen voldoen aan de GGZ standaarden. Vanuit mijn opleidingen als orthopedagoog, GZ-psycholoog, EMDR-therapeut en Buitenpsycholoog krijg je een kwalitatieve en onderbouwde behandeling. Ook neem ik deel aan diverse intervisiegroepen, waardoor ik aangescherpt blijf door collega’s. Tegelijk vind ik het belangrijk dat de aanpak bij jou past. Dit betekent dat onze werkrelatie en persoonlijke afstemming altijd een belangrijke plek hebben in de behandeling. Ook heb ik aandacht voor belangrijke personen in jouw leven, jouw leefsituatie en jouw leefstijl.

We evalueren de behandeling regelmatig, waardoor we ook richting kunnen bijstellen. Afhankelijk van de situatie sluiten we de behandeling uiteindelijk gezamenlijk af. Soms betekent dit dat je wordt doorverwezen naar een andere specialist als je klachten een andere aanpak vragen.

Je huisarts wordt altijd op de hoogte gehouden van start en afronding van behandeling.