wat doe ik?

Behandeling

Ik ben als GZ-psycholoog betrokken bij de gezinshuizen die verbonden zijn met Old School BV (www.oldschoolapeldoorn.nl).  Het grootste doel is het gezamenlijk bieden van een thuis van waaruit de kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen vanuit een veilige basis. 

In de afgelopen jaren dat ik werkzaam ben geweest binnen de GGZ,  heeft één specifieke doelgroep me altijd weten te raken. Dat zijn de adolescenten die de transformatie maken van jongere naar volwassene. De zoektocht in identiteit, het innemen van een plekje in de wereld, de worsteling van het loskomen en de vrijheid van het zelf keuzes mogen maken. Elke keer weer ben ik verbaasd door de (veer)kracht die vaak te zien is. Binnen mijn praktijk wil ik me met name in gaan zetten voor deze doelgroep. Het ontwikkelen van deze mogelijkheid vraagt wat tijd, maar de ideeën en het enthousiasme zijn er te over! Blijf de website en mijn LinkedIn account in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen! 

Docent

Vanaf 2021 ben ik begonnen met doceren. Dit is gestart met het doceren op de GZ-opleiding voor het vak ontwikkelingsstoornissen binnen RCSW. In het verlengde daarvan raakte ik geïnspireerd om mijn tot nu toe opgedane werkervaring te gaan delen met studenten die nog aan het begin van hun loopbaan als orthopedagoog/psycholoog staan. Juist om ook hierin het wetenschappelijke met het praktisch toepasbare te kunnen combineren. Om zo niet alleen te doen aan kennisoverdracht, maar ook een bijdrage te kunnen leveren aan de zelfontplooiing van beginnende orthopedagogen en psychologen. En me vice versa weer te laten inspireren door de heldere en frisse blik van studenten.

Training

Vanaf 2022 verzorg ik trainingen voor de Yucel Methode (www.yucelmethode.nl). Dit is een methode die zich door middel van een visuele opstelling (met houten balken en blokken) richt op de eigen regie en kracht van de hulpvrager. Het maakt inzichtelijk dat iemand meer is dan alleen zijn/haar klachten. Het geeft verdieping en vertraging in gesprekken en richt zich ook op herstel richting de toekomst.

Deze methode ligt mij na aan het hart, omdat het naadloos aansluit op hoe ik mezelf heb ontwikkeld als mens en psycholoog. Door oprechte verbinding ontstaat er zoveel ruimte voor inspiratie, herstel en groei.

In de maak: een training gericht op autisme op de werkvloer, in samenwerking met Uitterdijk Coaching (www.uitterdijkcoaching.nl).

Supervisor

Als supervisor begeleid ik psychologen en orthopedagogen in opleiding tot GZ-psycholoog. Ik ken van binnenuit de opleidings- en werkcontext waarin zij zich begeven. En vind het de uitdaging om de supervisanten bewust te maken van zelfontplooiing, eigenheid en eigen visie. Ik geniet ervan als ik zie dat een supervisant groeit in het steeds meer volwassen worden als hulpverlener. Daardoor ontstaat vaak een waardevol stuk rust en vertrouwen in eigen kunnen. 

Consulent

Sinds begin 2021 ben ik werkzaam als consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise. Door het doen van breed onderzoek en het spreken van belangrijke betrokkenen, probeer ik samen met mijn collega’s op zoek te gaan naar mogelijkheden voor de medemens in zorg,  om weer beweging en ontwikkeling te creëren.

Ik word altijd weer geraakt door de levensverhalen die achter ieder persoon zitten. Ik ontdek hierdoor steeds weer dat ieder mens op zoek is naar veiligheid, waardering en erkenning.